oktober 04, 2011

Silberstein och dom andra!



Hur man än vänder sig så har man ändan där bak! Tydligare än så kan det nog inte bli kring synpunkterna på Socialdemokratisk politik. Ena stunden får socialdemokratin kritik för att vara ett alltför slutet och odemokratisk parti. Under processen för tillsättande av ny partiledare så lät det så bland mediefolk och tyckare (tex TV-nyheternas Margit Silberstein). Man efterfrågade en mer öppen process. Såväl gentemot allmänheten som internt i partiet. ”Kravet” på öppenhet, insyn och modernt demokratiska arbetsmetoder efterlystes.

I dagarna har åsiktsmaskineriet varit igång vad det gäller socialdemokratins skuggbudget. Nu är det andra ord i skällan från samme Silberstein. Att arbetet med skuggbudgeten, till en del, skett under öppen ridå anses nu vara helt fel. Att Håkan Juholt och Tommy Waidelich ”gått på pumpen och fått en hemläxa av sina partikamrater ses nu som en svaghet. Bristen på öppenhet, insyn och demokratiska arbetsmetoder är till nackdel vid ordförandeval. Närvaron av öppenhet, insyn och demokratiska arbetsmetoder är till nackdel vid skuggbudgetarbetet. KONSTIGT TYCKER EN GRÄSROT! Ur eget perspektiv så kan/vill jag tolka de senaste dagarnas turbulens kring Socialdemokraternas skuggbudget som ett gott tecken i tiden. Det tydliggör att partiet kanske inte är så toppstyrt som vissa befarar. Det tydliggör att partiföreträdare har demokratiska medel att styra och förändra inriktningen. Detta tydliggör en öppenhet som är livgivande. En öppenhet som ger näring till en nödvändig och välkommen samhällsdebatt där frågor om politiska ställningstaganden kring arbetslinje, arbetslöshetsersättning och graden av skattesubventioner är central.

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

varför inte försöka på juridisk väg att få tyst på svt:s silberstein och knutson?

Michael sa...

Vad skall vi göra åt Aftonbladets ledarsida? De kan ju inte kritisera även de...

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article13706217.ab

Anonym sa...

Vi har ju en friare press nu när inte S styr så era gamla knep att tysta och moderera debatten kanske inte fungerar?

Anonym sa...

Är man moderat så är man, då måste hon se till så att kritiken blir negativ mot sossarna.

thommy sa...

Anonym 1.
Dom bör få prata, men i en del medial bevakning så försöker man hävda sin förmåga genom åsikter och spekulationer. Alltför ofta i avsaknad av rakryggad och konsekvent värdegrund. Det kan bli att fladdra som en vindflöjel bara för att kunna vara ifrågasättande och intressant. Det är den inställningen jag ifrågasätter.

Michael
Det finns många med åsikter.

Anonym 2
Det är bra med en fri press. Kritik eller synpunkter borde dock vara lätt att förstå. Gillar någon öppenhet så borde det gälla vid flera tillfällen.

Anonym 3
Har ingen aning om var hon står politiskt. Tror du att det finns en dold agenda?

Dubbelpennan sa...

Jag tycker att medias roll är ohederlig. Kolla gärna min blogg på http://dubbelpennan.blogspot.com/