oktober 17, 2011

Avblåst!


”Någon måste ha förtalat Josef K., ty utan att ha gjort något ont häktades han en morgon.” Med dessa rader inleder Franz Kafka sin bok Processen. Därefter utspelar sig en story kring denna process som handlar om att förstå och finna orsaken till den uppkomna situationen. En process tar sin början. Med spelregler som för den anklagade kan vara svår att förstå eller förhålla sig till. Att som Josef K eller för den delen Håkan Juholt bli anklagad och förvisad till ett dräglande mediedrev är ingen avundsvärd situation. När drevet planar ut och bytet inte är fällt så kommer ytterligare en fas av förvåning. Nyhetsprogrammen på våra TV-kanaler vänder blicken åt nytt håll. Kanske står Carl Bildt snart i fokus med tanke på hans mycket tveksamman inblandning kring folkrättsbrott i Afrika. Carl Bildt satt i Lundin Petroliums styrelse under den tid som företaget tillämpade mycket tveksamma insatser i företagets och vinstintressets tjänst. Så grovt att man kan tala om folkmord och angrepp på den internationella folkrätten.

Aftonbladet verkar för denna gång gjort sitt när det gäller Håkan Juholts brott mot hyresbidragssystemet. Nu (idag) handlar artiklarna mer att beskriva nödvändiga insatser för att förstärka hans position i partiet. AFTONBLADET Genom en strategsk kompetenshöjning i partistaben gör man partiet mer stabilt, motståndskraftigt och regeringsmässigt. När det gäller mediebevakningen av Carl Bilds tillkortakommanden så får vi se om det blir något mediedrev av det. För egen del tror jag inte det. Trots att det ev brottet med hästlängder överskrider Juholts ”hyresbidrag” så är det nog inte medialt lika intressant. Kanske är det så att media och vi andra mindre upprörs över hur människor i Afrika behandlas. Trots frågans allvar.

Juholt är återigen fri att upprätta sitt och partiets anseende. Processen fortgår. Vem kommer i morgon att sitta på de anklagades bänk?


Carl Bildt och kampen om oljan

5 kommentarer:

Anonym sa...

Där har ju NI på vänsterkanten satt Carl Bildt med just de svepande anklagelser som kännetecknat mediedrev.
100 % dubbelmoral.

Daniel Barteg sa...

Politker ska granskas media, det är err sätt att ställas till svars inför folket.

Men det ska vara opartiskt, utan åsikt och SAKLIGT.

thommy sa...

FV
C.Bildt kan anses vara ansvarig (satt i styrelsen) för att 10.000 människor fick sätta livet till och att 200.000 människor tvingades fly sina hem. Knappast någonting att vara stolt över. Kritiken eller ifrågasättandet av detta får inte reduceras till en vänsteråsikt.

Daniel Barteg
Håller med dig. Det är bra att media granskar makten. Fast dom måste undvika - trots bristande dramaturgi - att skapa osanningar.

britta_s sa...

hittade denna länk

http://gunillakallenius.wordpress.com/2011/10/17/bildt-och-kampen-om-oljan-i-afrika/

thommy sa...

Britta
Tack för ett läsvärt bloggtips. Jag lägger in den i AVBLÅST: